keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Nettideittailu: Tinderin valeprofiilit

Tinderin valeprofiilit on helppo tunnistaa, koska ne useimmiten sisältävät "Olen nymfomaani..." viestejä. Tämä tosin vasta sitten, kun saat matchin. Heti alkuun, on hyvä edelleen mainita, että älkää klikatko sitä linkkiä. En ole itse kokeillut mihin se vie mutta on hyvin todennäköistä ettei se ole mikään happy, happy, joy, joy -saitti.

Tinderin valeprofiilit nettitreffit


Olet päässyt Tinderin maailmaan ja huomaat, että Suomessa on yllättävän paljon ulkomaalaisia naisia nimestään päätellen, sekä kuvaus suomeksi ja kaikilla tasan kolme kuvaa. Mahdollisesti heiltä löytyy myös Instagram -profiili, joten oikeitahan he ovat tai sitten ei. Miten niin ei? Noh, jos menet Tinderiin niin on todennäköisempää, että laitat mahdollisimman monta kuvaa itsestäsi, jotta huomio on taattu - positiivisesti. Negatiivisella huomiolla, kun ei matchejä tule.

Lähiaikoina Tinderin on vallannut uusi huijausten aalto:

Säännöt, jotka auttavat sinua huomaamaan valeprofiilin:


  1. Yleensä 3-4 kuvaa: kuvat ovat monesti huonolaatuisia sekä niissä on kauniita naisia, yleensä malleja tai "naapurintyttö" (viime tiedon mukaan naiset välttyvät feikeiltä Suomessa). Miehille suunnatussa versiossa naiset keskittyvät esittelemään vartaloitaan sekä varsinkin rintojaan, koska sehän toimii aina. Kolmen kuvan sääntö pätee myös alla olevissa kohdissa.
  2. Instagram -profiili: ei takaa, että käyttäjä on aito. Sen jälkeen, kun Tinder lisäsi mahdollisuuden Instagram -tili Tinderin yhteyteen niin moni aito käyttäjä siirsi kuvauksesta "insta: *tunnus*" kuulumaan itse profiiliin. Kun mietit toimiiko Tinder-profiilin Caitlyn ja instagramin suomalainen nimi yhteen niin vastaus on varmaan ettei sovi. Toki aina voit käydä instagramissa katsomassa, josko käyttäjän kuvat pätevät.
  3. Jos käyttäjä kertoo eri iän profiilin kuvauksessa kuin mikä kuvan alla on. Aiempien lisäksi käyttäjä "puhuu" kuvauksessaan puhdasta suomea. Ei ole toki mahdotonta, etteikö ulkomaalainen osaisi suomea mutta epäilykset kannattaa herätä tässä vaiheessa.
  4. Spämmääjä lähettää viestin todella nopeasti.
  5. Heillä ei ole muita kuvia.
  6. He eivät suostu näkemään sinua.
  7. He eivät kuuntele sinua.

Muita huomioita:

  1. Kuvan nainen/mies on vastakkainen sukupuoli. Ei tarkoita, että käyttäjä olisi feikki mutta ei vain osaa laittaa asetuksia kuntoon.
  2. Spämmääjät luovat automaattisia botteja Tinderiin. Nämä botit lähettävät sinulle automaattisia viesteja ja varastavat informaatiosi (tunnetaan kalasteluna / verkkourkintana) tai lähettävät sinut ulkopuoliselle saitille ja yrittävät saada sinut kirjautumaan sivuston palveluun.
  3. Automaattisten bottien lisäksi, joidenkin profiilien takana on oikeita ihmisiä. Mitä todennäköisemmin he eivät käytä heidän aitoja Facebook profiilejaan vaan feikkejä, jos tämä yllättää. Kun he matchaavat sinut, he yrittävät saada keskustelun pois Tinderistä ja yrittävät kommunikoida Skypen tai sähköpostin välityksellä. Tämän jälkeen he esittävät, että ovat nopeasti rakastumassa sinuun ja sitten pyytävät sinulta rahaa. Ole varovainen aina, kun joku, jonka olet tavannut netissä pyytää sinulta rahaa. Tällöin tulisi hälytyskellojen soida.
  4. Toisen skenaarion mukaan joku on luonut valeprofiilin. Nämä voidaan käsittää vähemmän harmillisiksi. Heillä on joko itseluottamusongelmia tai he vain yrittävät tavata, joskin valeprofiilin avulla.
Onko sinulla jotain lisättävää? Jaa se kommenteissa.
Edellinen
Seuraava

kirjoittaja:

0 kommenttia: