lauantai 27. toukokuuta 2017

Nettideittailu: Suomi24 Treffit - 21 päivän kokeilu

Suomi24 Treffit - onko se käyttämisen arvoinen?


Tämä on Suomi24 Treffit -sivuston 21 päivän kokeilu. Alunperin ajattelin perinteistä 14 päivän kokeilua mutta se vähän venähti. Joten tässä ollaan.

Lähetin viestit 13 naiselle, jotka ainakin sivuston mukaan ovat olleet aktiivisia viimeisen kahden viikon aikana. Se, että päteekö väitetty "Täällä syttyy 1500 aitoa rakkaustarinaa joka kuukausi" oikeasti saanee viitettä tämän 21 päivän jälkeen.


Mikä on Suomi24 Treffit?

Suomi24 Treffit on seuranhakupalvelu. Palvelussa käyttäjä voi luoda oman profiilinsa, etsiä seuraa ja olla yhteydessä muihin käyttäjiin. Palvelussa on lukuisia eri toiminnallisuuksia. Kirjautumaton käyttäjä voi tehdä profiilihakuja ja selailla kymmentä eri profiilia yhden istunnon aikana. Kirjautunut käyttäjä saa Treffien toiminnot käyttöönsä täysimittaisina.

Treffien perustoiminnallisuudet ovat maksuttomia. Palvelussa on mahdollisuus ottaa käyttöön myös maksullinen Treffit Plus -paketti, joka sisältää peruspakettia laajemmat toiminnallisuudet.
Lähde: S24 Treffit opastus

 

Mainos- ja feikkiprofiilit

Mainos- ja feikkiprofiilit ovat tehneet seuranhakupalvelun käytöstä entistä tuskaisempaa ja aiheuttaneet kiinnostuksen katoamisen ensimetreillä. Sivustot käyttävät erilaisia taktiikoita kitkeäkseen näitä profiileja, esim. käyttäjät voivat ilmiantaa henkilöitä, moderaattorit selaavat käyttäjiä läpi ja sulkevat profiileja haitan huomatessaa tai sitten automoderointi, jota tämä palvelu käyttää. Mutta onko se hyvä vaihtoehto?

Suomi24 Treffit on laittanut automaattisen järjestelmän, joka lukitsee käyttäjätilit, jos niissä on sähköposti- tai  nettiosoitteita esillä.
"Olemme ottaneet Treffit-palvelussamme käyttöön automoderoinnin mainos- ja feikkiprofiilien suuren määrän vuoksi. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki profiilit jotka sisältävät sähköposti- tai URL-osoitteen, jäädytetään automaattisesti. Tällä haluamme varmistaa palvelumme sisällön laadun."

Miten feikkiprofiilit ja tavalliset käyttäjät kiertävät tämän? Pienellä selailulla paljastui esimerkiksi motoista ja itse esittelystä tämän kaltaisia väkerryksiä:

  • {@}.g.m.a.i.l.c.om

  • osoite. com

  • mutta myös oikeilla käyttäjillä oli esillä sähköposteja ilman väkerryksiä eikä näitä profiileja oltu blokattu. Olettaen, että blokatut profiilit ovat pimennossa muilta käyttäjiltä.
Automoderoinnin koodi näyttää olevan simppelein mahdollinen eikä se tunnista edes pieniä variaatioita.

Automoderointi toimii siis periaatteessa mutta käytännössä siitä on enemmän haittaa kuin hyötyä plus se on tehoton. Haittaa lähinnä käyttäjälle, joka ei tiedä vastaavasta toiminnasta, koska järjestelmä ei ilmoita tästä. Järjestelmä vain blokkaa käyttäjän ilmoittamatta syytä, tiedän tämän, koska laitoin mailin samaan tapaan kuin vuosi sitten. Se oli väylä kuvattomille lähettää kuvansa.
Blokkaamisen sijaan käyttäjälle tulisi ilmoittaa ettei tämä voi tallentaa esittelyään tai mottoaan, koska järjestelmä on havainnut siinä kiellettyjä asioita. Se, että käyttäjä joutuu lähettämään sähköpostia asiakastukeen, jotta saa profiilinsa auki, on liikaa työtä molemmille tahoille. Käyttäjäystävällisyyttä sivustolta ei siis heru.

Automoderointi ei estä puhelinnumeroiden lisäämistä profiileihin, joten näitäkin tapauksia näkee. Älä koskaan lisää puhelinnumeroasi tälläisiin palveluihin vaikka se olisi mahdollista.

 

Feikkiprofiilit ilmoittavat itsestään seuraavasti:


Moi!
Etsin elamankumppani, treffiseura. Loysin sinut sivuston profiilissasi sanot etsit sama asia kuin minulle. Etsin joku joka on keskittynyt yrittaa loytaa rakkauden ja luoda onnellinen perhe lahitulevaisuudessa! Joten haluan tavata jos et mielessa. :) Jatan sahkopostin, joten voimme tavata ja jakaa valokuvia.
email: (******.***1985@gmail.com)

Hei! Jos et pahastu, haluaisin jatkaa kanssasi
tuttava. Tässä on minun e-mail: ******.*****@gmail.com . Jos kirjoitat
minua, olen hyvin onnellinen. Ystävällisin terveisin, uusi ystävä Evgeniya!

(*************@gmx.net)Hei, muukalainen!
Mikä on nimesi? Olen tutustunut profiilin. Luulin, Että Hän oli Mielenkiintoinen. Päätin kirjoittaa Teille Ensin. Toivottavasti vastaa minulle. Tällä hetkellä Voin sanoa, Että Olen yksinäinen tyttö, etsii elämän Kumppani. Ehkä meillä on yhteisiä etuja. Eikö? Mennään tuntemaan toisensa paremmin. Yhteyttä minuun minun email *************@gmx.net.
Vaihtaa kuva. Odotan. Hyvällä tuulella Sinulle.

Hei. Näin profiilisi. Nimeni on Mariya. Sait minut kiinnostumaan! Haluan tietää sinusta enemmän. Valitettavasti en voi keskustella verkossa, koska työn. Ota yhteyttä minuun minun sähköpostiosoite ( *************@gmail.com ). En vastaa kirjeen! En halua, että muut ihmiset sähköpostitse minulle! Haluaisin tietää sinusta enemmän!

Ensimmäinen väitti olevansa Lahdesta, toinen Nigeriasta, kolmas Ylitorniosta ja neljäs Helsingistä.

Entäs ne mainosprofiilit, onko ne jäädytetty? Lyhyesti sanottuna ei. Tässä esimerkki mainosprofiilista:
Tykkään pukeutua seksikkäisiin alusvaatteisiin ja hitaasti ottaa ne pois kun sinä katselet ja ehkä myös autat vähän..
Tarvitsen muutakin apua kun ole saanut kunnon seksiä pitkään aikaan..Olisiko sulla tarjolla apua?

Muista katsoa tuhma profiilini:
***********. com ja nimimerkkini siellä : H*****

Odotan kuulevani sinusta pian :)

P.s. typot ovat profiilin omia.

Sen verran, kun feikkiprofiileja löysin niin ne käytivät @gmx.net -päätteistä sähköpostiosoitetta. Joten suhtaudu varauksella näihin profiileihin.

 

Entäs ne aktiiviset jäsenet?

Palvelun aktiiviset jäsenet ovat vähän vaikeampi asia. Etusivun mukaan heitä on ja jotkut esiintyvät Megafonissa toivottelemassa toisilleen hyvää päivää tai muuta yhtä innostavaa. On sinällään mahdoton analysoida ovatko käyttäjät aitoja vaiko feikkejä, kun keskustelua ei tahdo syntyä. Osan huomasin olevan aktiivisena samaan aikaan kuin itsekkin mutta en koe, että useampi viesti auttaisi heidän aktivoinnissaan. Asia, joka tapahtuu valitettavasti liian usein nettideittimaailmassa niin miesten kuin naistenkin toimesta.

Yllättävää kyllä, yksi nainen kirjoitti ensimmäisen viestin eikä hän ollut edes feikkiprofiili. Itseäni mietityttää vain, mitä muut naiset tekevät, jos vain yhdeltä löytyy uskallusta laittaa viestiä? Lieneekö toiveherrasmiehistä olevan vielä voimissaan? Jollaiseksi ainakin itseäni on väitetty vai kaipaako naiset vielä pahaa poikaa?

Vuosi sitten olin kuukauden tai pari aktiivisena samaisella sivustolla mutta harmikseni huomasin, että käyttäjillä on sama aktiivisuustaso edelleen. Ehkäpä aktiiviset jäsenet ovat 45v+ ja nuoremmat käyttävät Tinderin kaltaisia palveluita, jotka ovat helpompia heille.

Toki mahdollisuudet ovat myös sen puolella, että ihmiset jättävät vastaamisen väliin, koska eivät etsi tällä hetkellä mitään, ovat liian kiireisiä, eivät usko muiden olevan rehellisiä tai vain siksi etteivät käytä palvelua mutta ovat jättäneet profiilinsa auki. Jälkimmäinen selittäisi suuren hiljaisuuden.

 

Nettideittailua ilmaiseksi tai maksamalla

Perusjäsenenä saat jutella kolmen ihmisen kanssa per päivä ja lukea max 2kk vanhoja viestejä. Et voi siis jutella kovinkaan usean kanssa ilman plussaa.

 

Suomi24 Treffit Plus

Liity voittajien joukkoon. Plus-paketin ostaneet ovat löytäneet seuraa 54% varmemmin kuin treffailijat ilman plussapakettia.
Viestittele rennommin

  • Ei viestirajoituksia

  • Viestien lukukuittaus

  • Lähetä rajattomasti lahjoja
Näe faktat:

  • Näe ketkä vierailivat profiilissasi

  • Ketkä listasivat sinut suosikikseen

  • Omat ihannekumppanisi
Paranna mahdollisuuksiasi:

  • Näy hakutuloksissa ennen muita

  • Huuda megafoniin.

  • Ei mainoksia.
Kaksi viikkoa "Pikadeittaajan valinta": 9,95€/2vko
1 kuukausi "Rohkealle deittaajalle": 14,95€/kk

"Maksullisten ominaisuuksien avulla voimme tarjota paremman palvelun kaikille. Veloitukseton peruspalvelu toki riittää treffailijan tarpeisiin, mutta hankkimalla käyttöösi Treffit Plus -paketin pääset käsiksi hauskoihin ja ennen kaikkea treffailua helpottaviin toiminnallisuuksiin, joista on varmasti hyötyä seuranhaussa."

"Plus-paketin ostaneet ovat löytäneet seuraa 54% varmemmin kuin treffailijat ilman plussapakettia", haluaisin saada tilastotietoa asiasta ennen kuin uskon sanaakaan tuosta väitteestä.

Sivusto näyttää mainoksia Google Adsensen kautta sekä toista deitti-sivustoa, joka kuuluu saman firman alaisuuteen. Onko se hyvä sivusto, sen tarkistan ehkä myöhemmin. Mutta toisen deittipalvelun mainostaminen kertoo yrityksen luotosta Suomi24 Treffit -sivustoon. Sitä ei taida olla. Voisin jopa kuvitella, että tällä taktiikalla yritetään hitaasti siirtää ihmisiä uuteen palveluun, joka ei ainakaan vielä ole saanut yhtä huonoa imagoa kuin S24 Treffit.

Tämä on vain se fiilis, jonka saan, kun näen toisen palvelun mainostuksen, saman aiheen sivustolla.

 

Haun toiminnallisuus

Haku vaikuttaa jokseenkin vialliselta. Kuvitellaan hakukriteereiksi vaikkapa seuraavat:

  • Kunta tai maakunta: Uusimaa

  • Ikä: 25-35-vuotiaat

  • Kiikarissa: elämänkumppani/treffiseura/ystävyys

  • Sukupuoli: nainen (ketä haen)

  • Seksuaalinen suuntautuminen: hetero/bi

  • Kuvalliset profiilit

  • Viimeisen 2 viikon aikana kirjautuneet
Näiden 340 naisen joukosta löytyy useampi nainen, jotka etsivät puhtaasti naisseuraa, joten miten se auttaa itseäni miehenä? Jälkimmäisen pitäisi näkyä vain naisille. Toinen vaihtoehto on, että hakuun ei haluta lisätä yksinkertaista kyselyä ketä nainen hakee > mies / nainen, jos mies näytä tuloksissa > jos nainen älä näytä tuloksissa. Haku ei tunnu reagoivan omiin tietoihini eli oma sukupuoleni ei ole mukana haussa, jos saan tuloksia naisista, jotka etsivät naisia. Loogisin syy on biseksuaalisuuden lisäämisessä hakutuloksiin mutta silti haun tulisi huomioida ihmisten hakutekijät. Palvelu olettaa, että jokainen biseksuaalinen henkilö etsii miestä ja naista eikä täten erottele. Oletan, että palvelussa ei ole optiota biseksuaaleille siitä, että ketä he etsivät tällä hetkellä, mies, nainen vai molemmat. Uudistunut palvelu ei ole näemmä täysin hiottu.

Googletuksen lyhyt oppimäärä paljasti, että ihmiset eivät ainakaan kehu palvelua. Varsinkin naiset kokevat, että palvelussa on "juntihkoja" miehiä, joiden keskustelut painottuvat seksiin ja nopeaan näkemiseen vaikkapa kahvitauolla. Tuohon nähden olen palvelun fiksuimmasta päästä mutta pakko myöntää, että en aio olla palvelussa kauaakaan tämän poustauksen jälkeen.

S24 treffien saldo:

  • 13 viestiä naisille - 1 vastaus, joka ei tosin saanut kuin innostuneen vastauksen mutta ei pidempää keskustelua. Syynä lienee paljolti palvelun viestirajoitus, joka on turhauttavaa, jos juttelee useamman kanssa.

  • 2 viestiä naisilta - kumpikaan ei ollut itseäni kiinnostava. Toinen ulkomaalainen, jolla ei ollut profiilissaan mitään tietoa itsestään ja toinen hieman vanhempi nainen, jonka kanssa oli vain yksi asia yhteistä. Jälkimmäinen toivoi lähinnä kirjekaveria mutta lienen vähän vanha siihen. Juttelin hänen kanssaan parin viestin verran mutta varsinaista keskustelua siitä ei tullut.

 

Suomi24 Treffit Plus

Henkilökohtaisesti en nähnyt oikeaa syytä Suomi24 Treffit plussalle. Plussaan yritetään kuitenkin ohjata muutamassa käänteessä:
"Klikatessani lähettäjän nimeä viesteissä minulle aukeaa vain puhekupla, joka ilmoittaa viestin olevan yli 2 kuukautta vanha. Miksi en näe viestejä?"
-Kyseinen viestiketju on yli kaksi kuukautta vanha, joten maksuttomalla perusprofiililla et näe ketjun viestejä. Treffit Plus -käyttäjät näkevät kaikki viestit.

"Maksullisen paketin tilaajana saat käyttöösi laajennetun palvelun, joka tuo sinulle enemmän näkyvyyttä ja antaa käyttöösi välineet, joilla vetovoimasi kasvaa ansaitsemallesi tasolle."
- Väittäisin, että viimeinen osuus on harhaanjohtavaa markkinointia. Kenenkään vetovoima ei voi kasvaa sivuston tarjoamilla "välineillä".

Mutta koen plussan suurimman kompastuskiven olevan sen hinnoittelu versus mitä se tarjoaa. Muutamat ominaisuudet, jotka plussassa tarjotaan, maksavat enemmän kuin esimerkiksi OKCupid :n vastaava. 6 kuukautta maksaa $9,95 per kuukausi, joskaan en koe, että sielläkään hinta on kohdallaan. Ominaisuudet ovat lähes samat noin pääpiirteittään. OKC:n ainoa etu on siinä, että voit jutella kansainvälisessä ympäristössä aktiivisemmin kuin oman kokeiluni aikana Suomi24 Treffeissä mutta toisaalta suomalaisia on selvästi vähemmän.

 

Suomi24 Treffien väite, onko se ihan kohdallaan?

Täällä syttyy 1500 aitoa rakkaustarinaa joka kuukausi.
Väite hämmentää enemmän kuin yhden asian kohdalla. Ensinnäkin, kuka heille ilmoittaa, että on löytänyt suhteen palvelun kautta? Tämän kokeilun perusteella en voi uskoa, että tuo väite pitää paikkaansa. Melkein väittäisin, että kyse on vain markkinointikikasta mutta yhtä hyvin se voi koskea vain vanhempaa sukupolvea. Tarvitsisin pääsyn oikeisiin tilastoihin voidakseni kumota väittämäni.

 

Asiakaspalvelu

Kun automoderointi jäädytti profiilini esittelyssä olleen sähköpostin takia, ja minun tuli ottaa sähköpostitse yhteyttä asiakaspalveluun niin sain vastauksen jo seuraavana päivänä. Asiakaspalvelu toimii sähköpostin osalta loistavasti. Pisteet siitä.

Jos olet palvelun käyttäjä ja sinulla on ongelma niin laita sähköpostia asiakaspalveluun. Palvelulla on järjetön minuuttikustannus "2,01€/min sis. alv 24% - myös jonotuksen ajan". En näe tuossa mitään järkeä eikä mikään ole niin kiireellistä, että sinun pitää soittaa heille.

 

Profiilin poistaminen

"Olet poistamassa Suomi24-käyttäjätilisi nimimerkki. Menetät myös sähköpostiosoitteen nimimerkki@suomi24.fi. Mahdollinen Treffit-profiilisi jää kuitenkin voimaan, mutta et pääse kirjautumaan sisään. Voit poistaa Treffit-profiilisi Treffien asetuksissa."

Tämä selittää miksi palvelussa on niin hiljaista. Ihmiset poistavat käyttäjätilin eivätkä huomaa, että jos sen poistaa väärästä paikkasta niin se jättää deittiprofiilin leijumaan palveluun etkä pääse siihen enää käsiksi.

 

Mielipide:

Sanotaan jo alkuun, että itselleni Suomi24 Treffit on aina ollut se "Älä mene tänne" -alue. Se ei ole koskaan tuntunut palvelulta, jonka kautta löytäisi kunnon deittiseuraa. Mutta sen verran pitää antaa krediittiä, että sitä kautta ystäväni löysi fiksun miehen, jonka kanssa meni yllättävän nopeasti naimisiin.

Muuten palvelu antaa kuulla itsestään negatiivisessa sävyssä, jossa naiset saavat viestejä miehiltä, jotka tarjoavat rahaa seksistä tai muista palveluista. Miehet aloittavat keskustelun kehumalla naiset rintoja tai muuta yhtä "fiksua". Omat keskustelun avaukseni eivät liittyneet tähän aiheeseen ollenkaan mutta jos tuo on taso niin en ihmettele, jos naiset ovat palvelusta kaikonneet ja lähetän viestiä jo lopettaneelle käyttäjälle. Toki voin rajata hakuni "Viimeisen 2 viikon aikana kirjautuneet" mutta mikään ei takaa, että nämä olisivat oikeasti kirjautuneet sinä aikana. En sano, että palvelun ylläpito on tehnyt järjestelmän tälläiseksi mutta kun tasoa ajattelee niin en yllättyisi.

Olo Suomi24 Treffeissä on kuin kirjaston ja sairaalan yhdistelmässä. Ihmiset ovat hiljaa eivätkä juuri puhu toisillensa. He lähinnä huutavat silloin tällöin jotain, josta suurinosa ei ota mitään selvää (megafoni). Satunnaisesti kaiuttimista kuuluu ylläpidon markkinointiviestejä, kuinka minusta voisi tulla vielä parempi, jos vain sijoittaisin pennoseni heidän uusittuun palveluunsa, joka on entistä parempi. Toinen vaihtoehto on, että olen ainoa elävä zombien keskuudessa mutta zombit eivät halua aivojani vaan tuijottavat mielummin mobiililaitteidensa ruutuja, jotka ovat jo kauan sitten sammuneet.

Paljon puhetta, vähän tekoja

Loppupeleissä Suomi24 Treffit ei tee tarpeeksi estääkseen feikki- ja mainosprofiileiden mellastamisen palvelussa. Ne asiat, jotka se on tehnyt asian eteen ovat lähinnä muodollisia ilman vahvaa tietämystä siitä, miten kyseiset profiilit toimivat palvelussa ja kuinka heidän oma palvelunsa toimii itse käyttäjille. Yksinkertaisesti sanottuna, palvelu on jäänyt ajastaan jälkeen tarjoten kallista palvelua vähäisillä vastineilla. Se ei panosta feikki- tai mainosprofiilien hävittämiseen vaan antaa niiden ennemminkin mellastaa rauhassa, koska muuten se tarkoittaa liikaa hommaa.

Suomi24 Treffit saisi suhteellisen helposti tehokkaan puolustuksen näitä turhia profiileja vastaa, jos ymmärtäisivät tai haluaisivat ymmärtää asian päälle astetta enemmän. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että palvelu pitäisi rakentaa täysin uudeksi eikä korjata vanhaa. Se pitäisi myös brändätä uudestaan, koska nykyinen fiilis palvelusta on ettei siellä kannata olla, jos on oikean suhteen perässä. Jos olet vanhempaa ikäpolvea ja ehkä hieman yksinäisempi niin silloin palvelu todennäköisesti tarjoaa sinulle jotain, koska se näyttää olevan vahvimmassa roolissa.

Toivon vain, että Suomi24 eksyy lukemaan tämän ja korjaavat palvelunsa epäkohdat (Kiitos olisi kiva ;) ). Korjaavat tai eivät niin käytän mielummin Tinderiä deittailuun kuin Suomi24 treffejä.

Oletko itse käyttänyt palvelua? Millainen on ollut oma suomi24 treffit kokemuksesi? Löysitkö mahdollisesti seurustelusuhteen tai ylipäätänsä jotain, jonka perusteella koet palvelun hyväksi. Kommentoi alle oma mielipiteesi palvelusta.
Edellinen
Seuraava

kirjoittaja:

0 kommenttia: