lauantai 13. toukokuuta 2017

Tinder-kokemuksia vajaan kolmen vuoden varrelta sekä mielipiteitä sen ominaisuuksista.


Tinder oli tullessaan loistava tapa tavata ihmisiä mutta mihin sovellus on edennyt julkaisun jälkeen? Ketkä sitä käyttävät ja mihin tarkoitukseen? Ja mikä on oma kokemukseni siitä?

Itse aloin käyttämään Tinderiä joskus 2013/2014 vaihteessa. Lähinnä uteliaisuudestani mutta on siitä on ollut jollain asteella hyötyäkin vaikkei olekkaan tarjonnut sitä parempaa puoliskoa vaikka ehdokkaita onkin ollut.

Nettideittailu - Tinder-kokemuksia

Tinder ja sen ominaisuudet


Aiemmin Tinder oli lähinnä sovellus, jolla oli helppo tykätä vaikkapa kaverista ilman, että tämä tietäisi asiasta ellei sitten tykkää takaisin. Nykyään vaihtoehtoja on enemmän, voit ilmoittaa meneväsi kavereiden kanssa ulos ja liittää heidät ryhmääsi, voit boostata näkyvyyttäsi sekä antaa Tinderin valita parhaimman kuvasi, jolla saat huomion itseesi. Valitettavasti osa näistä on täysin turhia (sekä maksullisia) ja osa hylkää ajatuksen deittisovelluksesta. Et voi esimerkiksi ilmoittaa, että olet Kampin keskuksessa ja haluaisit lähteä vaikkapa kahville. Sen sijaan, sinun pitää olla ryhmässä, joka rajoittaa mahdollisuuksiasi sekä kasvattaa kilpailua. Koskaan ei tiedä, jos kavereistasi kiinnostutaan enemmän kuin sinusta.

Superlike on käytännössä turha, se on varmaan kerran tai pari saanut vastakaikua, kun olen itse sitä käyttänyt mutta ei kertaakaan, kun olen itse saanut Superliken.

Se, että Tinder valitsisi parhaimman kuvasi on sinällään hyvä ja sinällään huono. Jos kaikki kuvasi ovat huonoja esimerkiksi liian kaukaa kuvattuja, sumeita, niissä on maisema, eläin tai teksti niin sovellus ei löydä niistä ainuttakaan hyvää. En muutenkaan osaa sanoa, millä perusteella ohjelma valitsee hyvän kuvan. On myös yllättävän yleistä, että ihmiset käyttävät kuvia, jotka ovat oikeasti huonoja. He ehkä kokevat kuvan hyväksi mutta eivät ajattele sitä niin, että joku voisi kiinnostua heistä sumean kuvan takia.

Suomen deittimarkkinoilla boostaus on käytännössä turha. Sinulle näytetään muutenkin ehkä 20-30 kuvaa ennen kuin yhtäkkiä ei löydykkään ketään, joten se, että maksat näkyvyydestäsi on käytännössä rahan tuhlaamista. Ainakin omasta mielestäni. Ehkä olisi parempi, jos viikkoon olisi yksi ilmainen boostaus niin ominaisuus olisi hyödyllisempi mutta en siltikään käyttäisi.

GPS ei pidä paikkaansa, se heittää parhaimmillaan 200 kilometriä ja, jos käytät Tinderiä Itä-Suomessa niin käyttäjämäärä ei ole kovin suuri. Mutta silti suurempi kuin sisaryrityksen OKCupidin.

Deittisovellus vai seksinhakua?


Seksiä haetaan lähes pakostakin deittisovellusten kautta. Harvemmat sovellukset ovat puhtaasti seksiä varten, joten Tinderistäkin löytyy satunnaisia vonkaajia. Osa tosin kertoo suoraan, että etsivät seksiä ja lisäävät kuvia sitä ajatusta tavoitellen. Harvat sentään laittavat sukupuolielimiä keskelle ruutua, tämän ollessa muutenkin sovelluksessa kiellettyä. Pariskunnat, jotka etsivät kolmatta lisäävät kuvat, joissa kasvoja ei näy mutta esimerkiksi rintamusta näkyy senkin edestä - vaatteet päällä tosin. Näiden lisäksi löytyy naiseksi pukeutuvia miehiä, jotka haluavat esimerkiksi miehistä seuraa tai ihan suoranaista palvelua tarjoavia tahoja.

Jos olet seksin perässä, tutustu naiseen ensin ja katso pienin vihjaavin kysymyksin onko hän samoilla linjoilla kanssasi, jos se ei esimerkiksi esittelystä käy ilmi. Älä ehdota rahasummaa, koska silloin saat erittäin herkästi pakit, on tahoja, joille voit maksaa seksistä mutta saa sitä ilmaiseksikin, jos oikeasti haluaa. Älä myöskään ehdota ensimmäisessä viestissä seksiä tai kysy onko tämä kiimainen, se ei toimi kehenkään. Et ole kuitenkaan tehnyt mitään sen eteen, että toinen voisi kiihoittua.

Tinder ei salli kuvien lähettämistä


Mitäs sitten, jos keskustelu on edennyt pidemmälle ja haluat lähettää tai vastaanottaa kuvia tai videoita? Oli kyse seksistä tai normaalista keskustelusta niin videot ja kuvat tulevat jossain vaiheessa kuvioihin mukaan sekä mielekkäämpi keskustelu, koska Tinderin oma keskustelualusta on välillä haastava, esimerkiksi palvelimen kaatuessa voi kestää pitkään ennen kuin pystyt taas keskustelemaan.

Jos keskustelet seurustelua ajatellen niin voit hyvinkin vaihtaa numeroita, tällöin suosittelen Whatsappia. Jos kyseessä on satunnainnen seksikumppani etkä aio keskustella puhelimessa niin Telegram lienee oikea paikka, tällöin ei tarvitse vaihtaa puhelinnumeroita. Telegramiin liittyessä tarvitset puhelinnumeron mutta se ei näy toiselle ellei numero ole jo ennestään puhelinluettelossasi. KIK lienee jo kuopattu, en tiedä ketään, joka sitä enää käyttää.

Ellet oikeasti halua tuntematonta Facebookkiin skippaa FB messenger. Olen saanut kaveripyyntöjä Facebookkiin ja selittänyt asian niin etten lisää tuntemattomia/uusia tuttavuuksia. Mikä ei tosin aina pidä paikkaansa mutta jokin raja siihenkin touhuun on vedettävä.

Tinder-pari


Sitä luulisi, että kun Tinder-pari syntyy niin keskustelu alkaa mutta näin ei ole. 95 prosenttia naisista ei uskalla aloittaa keskustelua. Okei, prosentit ovat vain heitto mutta fakta on ettei naiset joko uskalla tai olettaa, että se on miesten juttu. Mitenköhän keskustelu alkaa, kun nainen saa matchin naisen kanssa? Molemmat ovat hiljaa?

Toisaalta olen myös kuullut, että miesten aloitukset ovat monesti tasoa "Panettaako? Kävin sun instagramin läpi, otatko mullekkin rohkeita kuvia? Mulla on iso, haluatko kokeilla", joten on ehkä ymmärrettävää ettei keskustelut kovin pitkälle jatku, jos pääsevät alkuun ollenkaan. Mutta vaikka osa miehistä aloittaa keskustelun pohjanoteerauksella, ainakin he aloittavat sen. Monesti sanotaan, että keskustelua ei saa aloittaa "Mitä sulle kuuluu?", koska vastaus on lähes aina "Hyvää". Tämä ehkä siksi ettemme osaa kertoa vaikkapa mitä meille on tapahtunut sillä viikolla. Me emme aina osaa olla luovia ja vastata simppeliin kysymykseen monipuolisemmin.


Kuinka esitellä itsensä?


Lyhyt esittely on paikallaan, edes jotain, joka antaa toiselle osapuolelle syytä kysyä siitä. Eikä lisätä siihen turhaa informaatiota.

  • Eräs esittely sisälsi "Kirjoittaako täällä kukaan mitään?" Aloitin keskustelun ja hänestä ei kuulunut mitään, joten ehkäpä ei kirjoita.

  • Naiset, jättäkää ne Marilyn Monroen lainaukset väliin, niitä on kuin sieniä sateella eikä kerro teistä yhtään mitään.

  • Miehet ja naiset omaavat saman ongelman, kumpikaan ei juuri osaa ilmaista itseään esittelyssä. Paikkakunta ja pituus ovat vakiot mutta varsinkin naisilla on kova tarve ilmaista maisterin tutkintojaan. Koulutus on aina hyvä mutta Tinderin esittelyyn se lienee vähän turha, jospa toisivat sen keskusteluissa ilmi.

  • Osa naisista etsii avoimesti varakasta sponsoria, joka on sinällään ok mutta ei vain suurimman osan mieleen. Käsittääkseni sponsorit ovat kuitenkin enemmän vanhempia herrasmiehiä, jotka haluavat tiettyjä asioita vastaan auttaa neitokaista. Tämä ei tarkoita aina seksiä.

Mikä kuva Tinderiin?


Kuvat ovat esittelyssä oleellisessa asemassa, joten anna rehellinen kuva itsestäsi. Vaikka syystä tai toisesta et haluaisi näyttää kroppakuvaa niin sillä on painoa tapaamisen yhteydessä, kun toinen kokee itsensä petetyksi antaessasi väärän kuvan. Pyöreämmät ihmiset keskittyvät kasvoihinsa ja tiettyyn kulmaan, jolloin heistä ei saa realistista kuvaa, kun taas osa jättää kuvan kokonaan pois haluten, että heihin tutustutaan ensin eikä kuva olisi niin suuressa roolissa. Koska kyse on Tinderistä niin kuva on se oleellisin seikka, jonka perusteella päätetään kummalle puolelle swaipataan.

Hyvä kuva on sellainen, jossa näkyy selkeästi kasvot, toinen kuva voi olla vaikkapa aktiviteetti ja sitä rataa. Vältä ryhmäkuvia, koska siitä ei voi päätellä kuka olet, varsinkin, jos se on ainoa kuvasi. älä ole liian kaukana kamerasta, maisema ei ole niin tärkeä kuin sinä. Jos olet ollut mallina, älä keskity niihin kuviin. Yksi malleilukuva on ok mutta jätä se siihen, koska muuten annat liikaa yhtä puolta sinusta.

Onko Tinderistä ollut apua deittailuun?


Tinder on loistava vaikka ihmisten keskustelutaidot kaipaavatkin päivittämistä kuten myös sovelluksen (turhat) ominaisuudet. Olen pääasiassa löytänyt sieltä uusia kavereita sekä käynyt treffeillä, deittien ollessa laidasta laitaan. Vielä en ole löytänyt syytä lopettaa Tinderin käyttöä vaikka viisi hyvää ehdokasta olenkin tavannut. Prosentit eivät ole puolellani, vaikka matcheja on ollut useita kymmeniä.

Huolestuttavaakin on


Yleisesti deittailumaailma on huolestuttava, olen tavannut ihmisiä, jotka sanovat avoimesti stalkkaavansa exäänsä ja tämän uutta tyttöystävää. Etsivänsä miestä, joka rahoittaa heidän korkokenkä-ostoksensa ja niin poispäin tai sitten löytyy miehiä, jotka pukeutuvat naisten alusvaatteisiin ja esiintyvät sovelluksessa naisina. Osa valitettavasti markkinoi vain omaa Tinder-tiliään, jossa kellistelevät puolialasti.

Sekä sitä huomionhakua


Eräs nainen tituleerasi itsensä "somevaikuttajaksi", joka voi tehdä miehestä tunnetun Instagramissa. Ainoa ongelma on, että vaikka hänellä on parisataatuhatta seuraajaa, häntä seurataa ainoastaan anteliaan kaula-aukon takia eikä täten toisen promotus anna toivottua tulosta ellei kyse ole toisesta, joka esittää "lahjojaan". Henkilökohtaisesti en näe hänessä mitään poikkeuksellista mutta kukin tavallaan. Myönnettäköön, että ensimmäisellä kerralla laitoin piruuttani tykkäyksen ja sain matchin mutta kiinnostusta keskusteluun tai ihmiseen ei ollut. Hän etsii jotain vakavaa (epäilen, että todellisuus on enemmänkin uusia seuraajien puolella kuin seurustelun), joten miehet, joita kiinnostaa isot rinnat, antelias kaula-aukko ja satut asumaan Helsingin alueella niin nyt Tinderiin metsästämään tätä naista. Ps. hänellä on jälkikasvua. Ja ei, tämä ei ole promo vaan kuvaus siitä, mitä Tinderistä voi löytää, joten en lisää Instagram-tiliä. Hän ei ole ainoa suomalainen nainen, joka tätä tekee mutta ehkä räikein esimerkki. Toinen esimerkki olisi kyllä kuuma...

Onko sinulla jotain lisättävää? Kerro se kommenteissa.

Bonuksena Ray William Johnsonin video

Edellinen
Seuraava

kirjoittaja:

0 kommenttia: